Maak kennis met Team Openprovider: Shaznan

0 min read
8/24/2023
meet team openprovider: shaznan

Heb je altijd al de mensen achter de schermen bij Openprovider willen leren kennen? In deze nieuwe serie artikelen stellen we je voor aan verschillende collega’s uit ons wereldwijde team.

Deze week stellen we je voor aan Shaznan (25). Hij werkt als front-end developer in ons marketingteam.

Vertel ons iets over jezelf!

Mijn naam is Shaznan en ik kom uit Colombo, Sri Lanka. Ik werk als front-end developer en webmaster van de Openprovider-website. In mijn vrije tijd blijf ik graag fit door te wandelen en te joggen. Ook ga ik naar de sportschool wanneer ik kan. Ik probeer elke dag iets nieuws te leren om zo te groeien als persoon.

Hoe ziet een typische dag in jouw rol eruit?

In mijn rol bij Openprovider focus ik mij voornamelijk op het ontwikkelen en onderhouden van onze webpagina’s, met behulp van tools als Next.js voor front-end development en React voor het ontwikkelen van WordPress-blocks.

Aan het einde van elke werkdag maak ik een lijst van alle taken die ik de volgende dag wil doen, en van de taken die ik niet heb kunnen afmaken. Ik begin elke werkdag met het doornemen van deze lijst tijdens een kop thee. Ik stel prioriteiten op basis van de belangrijkheid en de urgentie van elke taak.

Tijdens mijn werkdag speel ik lofi-muziek af in de achtergrond, wat mij helpt om me beter te concentreren en productiever te zijn. Ook volg ik de pomodoro-techniek wanneer dit mogelijk is. Dit houdt in dat ik 25 minuten onafgebroken aan een taak werk, waarna ik een pauze van 5 minuten neem om rond mijn huis te wandelen en aan alles behalve werk te denken. Hiermee ga ik door tot mijn taak is afgerond.

Op welke prestatie (van jezelf, het team of het bedrijf) ben je het meest trots?

Ik ben er trots op dat ik een AI-competitie van het managementteam van Openprovider gewonnen heb. Voor deze competitie heb ik aan twee concepten gewerkt op het gebied van AI-toepassingen in het domeinregistratieproces.

Het eerste concept bestond uit het upgraden van ons domeinregistratieproces door het toevoegen van AI-aangedreven TLD-suggesties. De tool geeft suggesties voor alternatieve TLDs aan gebruikers, op basis van hun zoekopdracht. Het proces werkt met behulp van prompts aan ChatGPT, GraphQL-requests naar webpagina’s van individuele domeinextensies en API calls voor de domeinprijzen.

Het tweede concept had betrekking op AI-aangedreven suggesties voor domeinnamen. Om te voorkomen dat klanten de website verlaten als ze zien dat hun domeinnaam niet meer beschikbaar is heb ik met OpenAI een suggestie-tool gecreëerd. Na het doen van een Whois-lookup geeft de tool suggesties voor alternatieve, nog vrije domeinnamen, met behulp van AI. Omdat de tool alleen domeinnamen laat zien die nog vrij zijn om te registreren, bespaart dit onze gebruikers tijd en verbetert dit hun algehele ervaring.

Wat zijn je favoriete aspecten aan werken op afstand? En er is ook iets dat je er minder fijn aan vindt?

Werken op afstand bij Openprovider heeft mij de flexibiliteit gegeven om vanuit mijn eigen tijdzone te werken. Ook heb ik gemerkt dat mijn productiviteit is verbeterd. Ik werk alleen in mijn kamer, zonder afleidingen, en dit helpt mij om mij beter te kunnen concentreren op mijn taken. Ook heb ik door werken op afstand de mogelijkheid om samen te werken met mensen uit verschillende landen en culturen.

Mijn favoriete voordeel aan werken op afstand is echter dat ik nooit hoef na te deken over mijn outfit op mijn werkdag, en dat ik geen reistijd- of kosten meer heb naar kantoor. Ik word wakker, start mijn computer op en begin gewoon met werken!

Wat vind je het leukst aan werken bij Openprovider?

Wat ik het fijnst vind aan werken bij Openprovider is de cultuur. Mensen bij Openprovider zijn heel vriendelijk en hebben altijd tijd om elkaar te helpen. We steunen elkaar altijd als er issues zijn, en om elkaar te helpen groeien. Het HR-team van Openprovider heeft veel tijd en moeite gestoken om onze online bedrijfscultuur te maken tot wat deze is, zoals het introduceren van donut-calls om nieuwe collega’s te leren kennen.

Daarnaast verzorgt Openprovider ook elk kwartaal een offline meet-up voor het team in Sri Lanka. Op deze manier leer ik mijn collega’s nog beter kennen, en het is altijd heel gezellig!

Wil jij ook onderdeel worden van ons gezellige, multiculturele en volledig op afstand werkende team? Hier bekijk je onze openstaande vacatures.

Subscribe to our newsletter

What are you waiting for?

Create an account today - it’s fast and free

Loading...