Maak kennis met Team Openprovider: Dushan

0 min read
7/24/2023
meet the team: dushan basnayaka

Heb je altijd al de mensen achter de schermen bij Openprovider willen leren kennen? In deze nieuwe serie artikelen stellen we je voor aan verschillende collega’s uit ons wereldwijde team.

Deze week stellen we je voor aan Dushan (36). Hij werkt als Data Engineer in het finance-team.

Vertel ons iets over jezelf!

Mijn naam is Dushan Chathuranga Basnayaka en ik kom uit Colombo, Sri Lanka. Ik werk als Data Engineer bij Openprovider. Ik heb een bachelor in Computer Science van de University of Colombo en een master in Business Administration van de University of Kelaniya. In mijn vrije tijd doe ik graag aan meditatie, luister ik graag naar muziek en doe ik vrijwilligerswerk. Ook vind ik het leuk om te reizen en zoek ik graag mooie bestemmingen op in de natuur.

Hoe ziet een typische dag in jouw rol eruit?

In de eerste helft van mijn werkdag ben ik voornamelijk bezig met het updaten van onze ETL en Tableau-rapporten. Daarna hebben we een teammeeting van 15 minuten (een “huddle”), waarin we de dagelijkse operaties en uitdagingen bespreken. Ook bespreken we wat we in de afgelopen dag gedaan hebben en praten we bij over onze persoonlijke bezigheden. Daarnaast hebben we ook regelmatig interne meetings over onze Rocks (KPI’s), en discussies met andere teams over hun wensen en ideeën op het gebied van rapporten en dashboards.

Op welke prestatie (van jezelf, je team of het bedrijf) ben je het meest trots?

Als team hebben we eraan gewerkt om het updateproces van onze ETL en Tableau-rapporten zowel accurater als sneller te maken. Ook ben ik trots om een onderdeel te zijn van het team dat heeft geholpen om onze ISO 27001 certificering te behalen.

Wat zijn je favoriete aspecten van werken op afstand? En is er ook iets wat je er minder fijn aan vindt?

Aangezien ik er een hekel aan heb om ‘s ochtends door druk verkeer naar kantoor te reizen, is werken op afstand voor mij het beste dat tot nu toe in mijn carrière is gebeurd. Het heeft de balans tussen werk en mijn persoonlijke leven sterk verbeterd. Bij Openprovider hebben we veel online events, en we gebruiken de nieuwste technologieën om met elkaar te communiceren tijdens het werk. Daarnaast organiseren we elke drie maanden ook een offline activiteit met het team in Sri Lanka. Ik voel me daarom niet alsof ik door het werken op afstand iets mis.

Wat vind je het leukst aan werken bij Openprovider?

When I joined Openprovider, I was amazed by the working culture and the people. I love to work with this international team with people from over 16 different countries across the globe. Their diverse cultures bring new knowledge and experiences to me every day.

Toen ik bij Openprovider begon te werken was ik erg onder de indruk van de cultuur en van de mensen. Ik vind het fantastisch om te werken met dit internationale team met collega’s uit meer dan 16 landen overal te wereld. Hun diverse culturen maken dat ik elke dag iets nieuws leer.

Wil jij ook onderdeel worden van ons gezellige, multiculturele en volledig op afstand werkende team? Hier bekijk je onze openstaande vacatures.

Subscribe to our newsletter

What are you waiting for?

Create an account today - it’s fast and free

Loading...