Maak kennis met Team Openprovider: Marianna

0 min read
10/2/2023
meet team openprovider: marianna

Heb je altijd al de mensen achter de schermen bij Openprovider willen leren kennen? In deze nieuwe serie artikelen stellen we je voor aan verschillende collega’s uit ons wereldwijde team.

Deze week stellen we je voor aan Marianna (38), onze Lead Product Manager Domains & DNS!

Vertel ons iets over jezelf!

Ik kom uit Chania, een gezellige stad aan de westkust van Kreta. Voor mij is dit mijn thuis, maar voor veel anderen is het een prachtige vakantieplek in Griekenland. Als je van strand, natuur en lekker eten houdt moet je zeker eens langskomen!

Momenteel woon ik in Shanghai met mijn man. Hij geeft daar les en doet onderzoek aan de universiteit. We reizen echter veel – soms voor werk, soms voor een vakantie, en soms om tijd door te brengen met familie in Italië en Griekenland.

Ik werk al sinds 2007 in de domeinindustrie. Mijn eerste ervaring met werken op afstand was in 2012, toen ik mijn baan combineerde met mijn master in communicatiewetenschappen in Nederland. Wanneer ik niet aan het werk ben kan je me vinden met een boek, doe ik aan Braziliaanse jiu-jitsu en trek ik er graag op uit in Shanghai met mijn man. Aangezien we allebei veel tijd doorbrengen achter een scherm proberen we actief te blijven. We doen aan krachttraining, spelen basketbal (of ik probeer het, althans) en doen alles lopend of op de fiets in plaats van met de auto.

Hoe ziet een typische dag in jouw rol eruit?

Ik werk met collega’s van over de hele wereld en heb mijn rooster daarop ingericht. Daarnaast houd ik ook rekening met mijn eigen ritme. Deze flexibiliteit is voor mij een echte game-changer. Het houdt me alert en draagt bij aan mijn werkgeluk.

Als eerste begroet ik ‘s ochtends mijn team en bekijk ik alle nieuwe meldingen op Jira, e-mail en Slack. Onze product-squad heeft een dagelijkse sync waarin we bespreken wat er voor die dag op het programma staat, welke doelen we willen bereiken en of we ergens door tegengehouden worden.

In mijn rol ben ik veel aan het plannen en vergaderen met andere teams over onze producten en klanten. Mijn rol bestaat daarnaast uit veel gefocust, strategisch werk, onderzoek, en meetings met product managers uit andere teams.

Op welke prestatie (van jezelf, het team of het bedrijf) ben je het meest trots?

Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je als “prestatie” beschouwt! Maar omdat je het vraagt, zeg ik toch dat ik best trots ben op hoe ik in het team van Openprovider ben ben geïntegreerd en een aantal taken voor mijn team simpeler heb kunnen maken.

Ik heb aangedrongen op interessante gesprekken en positieve veranderingen en heb er in het algemeen voor gezorgd dat de werkdagen van mijn team beter zijn geworden.

Ook ben ik trots op het onderzoek dat ik naar onze klanten ben gestart. Als klant van Openprovider heb je misschien recent een enquête in je mailbox gespot. Deze heeft waardevolle feedback opgeleverd voor mij en mijn team, en een duidelijk beeld van de doelen en uitdagingen waar onze klanten elke dag mee te maken hebben.

Details zijn belangrjik, en ik vind het mooi om te zien hoe we data en kwaliteit centraal stellen bij alles wat we doen.

Wat vind je het fijnst aan werken op afstand? En is er ook iets dat je er minder fijn aan vindt?

Het grootste voordeel van werken op afstand is voor mij dat ik overal te wereld kan werken. Ik heb twee jaar in Nederland en Spanje gewoond, heb de wereld rondgereisd en ben een jaar lang een nomade geweest, op zoek naar de zomer. Zonder de mogelijkheid tot werken op afstand had ik mij de mogelijkheden van deze levensstijl niet eens kunnen voorstellen.

Daarnaast voel ik me scherper en productiever wanneer ik steeds in een andere omgeving ben. Ik ben gek op werken in café’s en coworkings.

Wanneer ik niet op reis ben val ik soms ten prooi aan schermtijd en overuren. Covid was voor mij een lastige tijd. Om thuiswerken vol te houden vind ik het belangrijk om een gezonde routine te onderhouden, regelmatig te sporten en tijd door te brengen met vrienden.

Wat vind je het leukst aan werken bij Openprovider?

Openprovider is een smeltkroes van culturen waar vrijheid hoog in het vaandel staat. Als gemotiveerde doener die een hekel heeft aan micromanagement en graag een nieuwe uitdaging aangaat, is dit voor jou het paradijs! Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hier mensen heb gevonden die ik vertrouw en die dezelfde waarden delen als ik.

Een volledig digitaal werkend bedrijf als Openprovider vraagt van jou dat je proactief, gemotiveerd en nieuwsgierig bent. Voor sommige mensen kan dat lastig zijn. Het is een plek waar je elke dag je beste prestaties neer moet zetten, en dat houdt het voor mij interessant!

Als laatste wil ik nog even mijn “tribe” in het zonnetje zetten – brainstormsessies en uitdagingen zijn een stuk leuker met jullie als mijn geweldige collega’s! 🙂

Wil jij ook onderdeel worden van ons gezellige, multiculturele en volledig op afstand werkende team? Hier bekijk je onze openstaande vacatures.

Subscribe to our newsletter

What are you waiting for?

Create an account today - it’s fast and free

Loading...