Meet Team Openprovider: Jakub

0 min read
10/6/2023
meet team openprovider: jakub

Heb je altijd al de mensen achter de schermen bij Openprovider willen leren kennen? In deze nieuwe serie artikelen stellen we je voor aan verschillende collega’s uit ons wereldwijde team.

Deze week stellen we je voor aan Jakub (33). Hij werkt als Senior Backend Software Engineer in ons Domains & DNS-team.

Vertel ons iets over jezelf!

Mijn naam is Jakub en ik werk als Senior Backend Engineer bij Openprovider. Ik zorg ervoor dat alle onzichtbare (maar superbelangrijke) processen in ons systeem goed werken. Ik woon met mijn vrouw en mijn kat in Jelenia Góra, een middelgrote stad in het bergachtige zuidwesten van Polen.

In mijn vrije tijd hou ik van lezen. Ik lees meer dan veertig boeken per jaar! Het liefst lees ik biografieën en boeken over psychologie, marketing en het bedrijfsleven. Ook doe ik aan tennis en squash. Ik ben geïnteresseerd in veel verschillende sporten (zoals voetbal, tennis en basketbal), dus ik vind het altijd leuk om het laatste nieuws in de sportwereld te bespreken.

Hoe ziet een typische dag in jouw rol eruit?

Mijn team werkt vanuit verschillende tijdzones, dus ik begin mijn dag met het checken van mijn e-mail, Jira en Slack. Ik vind het belangrijk om constant en efficiënt in contact te staan met jezelf. Dit helpt je om effectief te zijn, en ook om anderen hun doelen te doen behalen.

Elke dag (behalve op onze meeting-vrije donderdag) heb ik een korte call met mijn team om de status van onze taken te bespreken. Dit is daarnaast ook altijd een gezellig moment van de dag. Elke dag bouwen we aan onze relatie en leren we elkaar beter kennen.

De rest van mijn dag besteed ik aan het oplossen van problemen en het creëren van nieuwe oplossingen. Mijn rol omvat daarnaast veel onderzoek, en ik ben vaak bezig met het leren van nieuwe systeemcode en het lezen van documentatie. Dit is wat ik zelf het leukste vind aan mijn job. Het zien van vooruitgang geeft mij veel voldoening.

Op welke prestatie (van jezelf, het team of het bedrijf) ben je het meest trots?

Mijn team heeft veel verschillende verantwoordelijkheden, zoals het creëren van de integraties met registries, het verwerken van veranderingen die zij doorvoeren, en het fixen van bugs en errors. Omdat het werk zo gevarieerd is, is het lastig om één prestatie te kiezen waar ik het meest trots op ben.

Ik voel me wel altijd trots als één van mijn teamleden iets nieuws leert over een bepaald onderdeel van het systeem en zo hun kennis vergroot. Dit betekent dat we als team sterker en flexibeler worden.

Persoonlijk ben ik vooral trots op de verbeteringen die ik heb doorgevoerd in ons geautomatiseerde systeem om het misbruik van domeinnamen te melden. Dit scheelt ons supportteam elke dag veel tijd.

Wat vind je het leukst aan werken op afstand? En is er iets dat je er minder fijn aanvindt?

Ik vind werken op afstand fantastisch en ben een grote fan! Ik werk al op afstand sinds ik ben afgestudeerd en ik kan me geen andere manier van werken meer voorstellen. Ik bespaar geld omdat ik niet meer naar kantoor hoef te reizen, ik hoef mijn huis niet uit als het slecht weer is, en ik kan mijn werktijden beter verdelen over mijn dag.

Werken op afstand is natuurlijk niet geschikt voor iedereen. Het is een privilege, maar ook een grote uitdaging. Je hebt een rustige plek nodig om te kunnen werken, zonder afgeleid te worden door geluiden van buiten. Ook moet je een zeer georganiseerde en gemotiveerde persoon zijn om het te doen werken.

Wat vind je het leukst aan werken bij Openprovider?

Bij Openprovider zijn we een mix van mensen uit verschillende culturen, met verschillende skills en interesses. Het is altijd interessant om nieuwe collega’s te leren kennen en tijd met hen door te brengen.

Vanaf mijn eerste dag hier is iedereen altijd behulpzaam en geduldig geweest. De mensen bij Openprovider hebben een fijne attitude! Ik had niet verwacht dat mijn collega’s in zo’n korte tijd zo belangrijk voor mij zouden worden.

Het team van Openprovider en de voordelen van remote werk maken werken bij Openprovider tot één van de beste beslissingen die ik in mijn leven gemaakt heb.

Wil jij ook onderdeel worden van ons gezellige, multiculturele en volledig op afstand werkende team? Hier bekijk je onze openstaande vacatures.

Subscribe to our newsletter

What are you waiting for?

Create an account today - it’s fast and free

Loading...