Maak kennis met Team Openprovider: Sarath

0 min read
8/4/2023
Meet Team Openprovider: Sarath

Heb je altijd al de mensen achter de schermen bij Openprovider willen leren kennen? In deze nieuwe serie artikelen stellen we je voor aan verschillende collega’s uit ons wereldwijde team.

Deze week stellen we je voor aan Sarath (33), teamleider van het tweedelijns supportteam.

Vertel ons iets over jezelf!

Ik ben Sarath, teamleider van het geweldige tweedelijns supportteam van Openprovider. Ik woon in Kochi, in het hart van Kerala, India, een staat die soms “het land van God” wordt genoemd om haar schoonheid. Ik ben gecertificeerd als RedHat Certified Engineer en heb meer dan 10 jaar ervaring in webhosting en serveradministratie.

In mijn vrije tijd ben ik gek op thrillers – vooral “The Mentalist” heeft een speciale plaats in mijn hart. Ook houd ik van eten en het ontdekken van de nieuwste culinaire hotspots – je zou me zelfs een “foodie” kunnen noemen! Op het gebied van sports ben ik en trouwe kijker van cricket, voetbal en tenniswedstrijden. Mijn favoriete spelers zijn Lionel Messi en Rafael Nadal. Ik ben gek op de spanning van de competitie, ik hou van de adrenaline.

Hoe ziet een typische dag in jouw rol eruit?

Een gemiddelde dag begint voor mij met het voorbereiden van een to-do lijst en het checken van de tweedelijns supportkanalen om te zien of er urgente cases zijn binnengekomen. Plannen, het stellen van prioriteiten en het oplossen van geëscaleerde cases zin de hoofdingrediënten van mijn rol.

Een groot deel van mijn dag besteed ik aan het onderzoeken van complexe issues, het rapporteren van bugs aan developers, het creëren van workarounds en het schrijven en updaten van artikelen in de Knowledge Base. Ook help ik mijn collega’s van de eerstelijns support met het oplossen van technische vragen, het lokaliseren van logs en het exporteren van data.

Elke dag heb ik een paar korte meetings met mijn team, waarin we prioriteiten stellen, de strategie voor de dag bepalen en eventuele uitdagingen oplossen. Ook heb ik vaak meetings met andere teams. Door samen te werken en goed te coördineren streven we ernaar om de kwaliteit van onze support altijd hoog te houden.

Op welke prestatie (van jezelf, je team of het bedrijf) ben je het meest trots?

Ik ben heel trots dat we als team de hoeveelheid SLA-breaches tot minder dan 10% hebben kunnen terugbrengen, door veranderingen aan te brengen in onze planning en workflow. Dit betekent dat meer dan 90% van de klanten die een supportticket opent binnen de gestelde tijd een reactie ontvangt. Ook ben ik trots dat we als bedrijf de ISO 27001-certificatie hebben bereikt. Ik heb mijn team vertegenwoordigd tijdens de ISO-audits, en het was een dankbare ervaring om op deze manier mee te mogen helpen aan het behalen van deze prestigieuze certificering.

Wat zijn je favoriete aspecten van werken op afstand? En is er ook iets wat je er minder fijn aan vindt?

Werken op afstand heeft veel voordelen waar ik oprecht dankbaar voor ben. Verbeterde balans tussen werk en vrije tijd is daar één van. Ik hoef niet meer van en naar kantoor te reizen en tijd door te brengen in het verker, waardoor ik meer tijd kan spenderen met mijn familie en dierbaren. Als vader van twee jonge kinderen geeft werken op afstand mij de mogelijkheid om mijn kinderen van dichtbij op te zien groeien, en dat is iets waar ik erg dankbaar voor ben. Ik kan er voor hen zijn op speciale momenten en kan hen ondersteunen in hun ontwikkeling.

Toch is er wel iets dat ik mis door het werken op afstand – de mogelijkheid om “offline” met collega’s samen te werken. Ik mis het om in het echt te sparren met mijn team en sterkere banden met collega’s op te kunnen bouwen. Hoewel werken op afstand dus veel voordelen heeft, geniet ik van de mogelijkheid om af en toe toch in het echt met collega’s samen te kunnen werken.

Wat vind je het leukst aan werken bij Openprovider?

Wat ik het fijnst vind aan werken bij Openprovider zijn mijn fantastische collega’s, de flexibiliteit van mijn baan en de geweldige werkcultuur. Ik geniet van het samenwerken met ons diverse, internationale team. Ik leer veel van mijn collega’s en ontdek dankzij hen nieuwe perspectieven.

Ook waardeer ik de ondersteuning van het managementteam op het gebied van mijn persoonlijke en professionele groei. Die support motiveert mij om mijzelf te blijven ontwikkelen in mijn carrière.

Wil jij ook onderdeel worden van ons gezellige, multiculturele en volledig op afstand werkende team? Hier bekijk je onze openstaande vacatures.

Subscribe to our newsletter

What are you waiting for?

Create an account today - it’s fast and free

Loading...